Luchtgommen

Luchtgommen, zandstralen

Wil je jouw meubels, trap, binnendeuren, … een nieuwe look geven? Luchtgommen is een handige techniek om oppervlakken te ontdoen van hun oude lagen verf, vernis, beits of andere afwerkingen.

Door het luchtgommen van houten oppervlakken ontstaat een schone, gladde ondergrond waarop een nieuwe laag verf afwerking beter hecht en langer meegaat.

Luchtgommen, ook wel bekend als 'droogstralen' of 'zandstralen zonder water', is een techniek die wordt gebruikt om houten oppervlakken te reinigen en te renoveren.

In tegenstelling tot traditioneel zandstralen wordt er bij luchtgommen geen water gebruikt, waardoor het risico op kromtrekken, barsten en andere schade aan het hout wordt verminderd.

Zo krijgen ze hun originele uitstraling terug en zijn ze klaar voor een eventuele nieuwe afwerkingslaag.

Bij Schilder Vertriest hebben we ruime ervaring met het luchtgommen van meubels, trappen, deuren, kozijnen en andere oppervlakken.

Vraag nu een offerte voor luchtgommen

Hoe gaat het luchtgommen in zijn werk?

Luchtgommen trap

Luchtgommen is een techniek die wordt gebruikt om houten oppervlakken te reinigen en te renoveren.

Het proces begint met het inspecteren van het oppervlak om te bepalen of het geschikt is voor luchtgommen.

Dit houdt in dat het houtoppervlak wordt gecontroleerd op beschadigingen, zoals scheuren, gaten en losse delen.

Als er sprake is van ernstige beschadigingen, moet het hout mogelijk eerst worden gerepareerd voordat het kan worden luchtgegomd.

Vraag nu een offerte voor luchtgommen

Als het houtoppervlak geschikt is voor luchtgommen, wordt het voorbereid op de behandeling.

Dit houdt in dat het oppervlak wordt schoongemaakt en eventuele losse delen worden vastgezet. Daarna wordt het oppervlak afgeplakt en wordt de ruimte waarin het luchtgommen plaatsvindt, afgedekt om te voorkomen dat het straalmiddel zich verspreidt.

Vervolgens wordt het houten oppervlak luchtgegomd met behulp van een straalmachine en een mengsel van lucht en een fijn straalmiddel, zoals glasparels. Het straalmiddel wordt met hoge druk op het houtoppervlak gespoten, waardoor de oude afwerking, vuil en verkleuringen worden verwijderd. De straaldruk wordt aangepast aan het type houtoppervlak en de gewenste resultaten.

Na het luchtgommen wordt het oppervlak grondig gereinigd om alle restanten van het straalmiddel te verwijderen. Vervolgens kan het hout worden behandeld met olie, lak of verf om het te beschermen en te verfraaien.

Luchtgommen kan worden toegepast op verschillende soorten houten oppervlakken, zoals meubels, trappen, deuren, kozijnen en meer.
Het is een effectieve manier om oude afwerkingen en vuil te verwijderen, terwijl het houtoppervlak glad en onbeschadigd blijft.

Het resultaat is een frisse, nieuwe uitstraling van het houtwerk, wat het uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld schilderwerk.

Waarom kiezen voor luchtgommen?

Luchtgommen
 1. Om oppervlakken goed voor te bereiden voor het schilderen:
  Luchtgommen is een effectieve manier om oude verf, vernis, beits en andere afwerkingen te verwijderen van houten oppervlakken.
 2. Om de natuurlijke schoonheid van het hout te benadrukken:
  Luchtgommen verwijdert niet alleen oude afwerkingen, maar kan ook vuil, vlekken en verkleuringen van het houtoppervlak verwijderen. Hierdoor wordt de natuurlijke schoonheid van het hout hersteld en krijgt het een frisse, nieuwe uitstraling.
 3. Om schade aan het hout te voorkomen:
  Luchtgommen is een relatief zachte manier om hout te reinigen en te renoveren. Omdat er geen water wordt gebruikt, wordt het risico op kromtrekken, barsten en andere schade aan het houtoppervlak verminderd.
 4. Om tijd en geld te besparen:
  Luchtgommen is een snelle en efficiënte manier om houten oppervlakken te reinigen en voor te bereiden op schilderwerk. Dit kan leiden tot een snellere doorlooptijd van projecten en lagere kosten voor de klant.

Al met al kan luchtgommen een goede optie zijn indien u hoogwaardige resultaten wilt behalen met een duurzame en mooie afwerking van het houtwerk.

Vraag nu een offerte voor luchtgommen

Waarom kiezen voor Schilder Vertriest?

Klanttevredenheid

Sinds 1979 staat Schilder Vertriest garant voor onze klanttevredenheid. De klant staat centraal doorheen heel het proces. We werken graag met u samen om samen uw droom tot werkelijkheid te maken.

Vakmanschap

Door onze jarenlange ervaring in binnen- en buitenschilderwerken creeëren we telkens een meerwaarde voor uw project. Onze vakmannen zijn professionele schilders met de kennis en tools om de klus snel, veilig en efficiënt uit te voeren.

Oog voor detail

Geen enkele klus wordt routinematig uitgevoerd. Door onze planmatige aanpak garanderen we de juiste uitvoering en afwerking van iedere klus.

Prijs-kwaliteit

Door onze offertes steeds op maat van uw project en wensen af te stemmen garanderen we de juiste prijs. Onze persoonlijke aanpak zorgt dat u op beide oren kan slapen bij de uitvoering én afrekening.

Of het nu gaat om het luchtgommen van meubels, trappen, deuren of andere oppervlakken, Schilder Vertriest kan helpen bij het kiezen van de juiste opties en kan zorgen voor een professionele uitvoering van luchtgommen. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Luchtgommen
Tijd om je houtwerk op te frissen?

Vertrouw het luchtgommen toe aan een professional en vraag een vrijblijvende offerte aan!
VRAAG NU EEN OFFERTE
Schilder Vertriest